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Registros recuperados : 39 | |
3. | | GEBLER, L.; RAMOS, A. M. T. Linguagem técnica e jurídica na área ambiental. In: CASTELLANO, E. G.; ROSSI, A.; CRESTANA, S. (Ed.). Princípios gerais do direito ambiental. Brasília, DF: Embrapa, 2014. v. 1. p. 115-126, seção 1, parte 2, capítulo 1. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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8. | | MEDEIROS, R. M. dos S. de; LIMA, A. F.; RAMOS, A. M. J.; TARDIVO, T. F. Avaliação do crescimento de pirarucu Arapaima gigas submetidos a diferentes frequências alimentares. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 55.; CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 28., 2018, Goiânia, GO. Construindo saberes, formando pessoas e transformando a produção animal. Goiânia, GO: Sociedade Brasileira de Zootecnia: Associação Brasileira de Zootecnistas, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Pesca e Aquicultura. |
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11. | | ALMEIDA, E. L.; RAMOS, A. M.; BINOTI, M. L.; CHAUCA, M. C.; STRINGHETA, P. C. Análise de perfil de textura e aceitabilidade sensorial de goiabadas desenvolvidas com diferentes edulcorantes. Revista Ceres, Viçosa, MG, v. 56, n. 6, p. 697-704, nov./dez., 2009. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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14. | | RAMOS, A. M.; TELES, C. S.; PUSCHMAN, R.; GERALDINE, R. M. Evaluation of active and passive systems of modified atmosphere for preservation of minimally processed collard green (Brassica oleraceae, var. acephala) Revista Ceres, Viçosa, v. 53, n. 306, p. 144-149, mar./abr. 2006. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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15. | | FERREIRA, L. F. D.; PIROZI, M. R.; RAMOS, A. M.; PEREIRA, J. A. M. Modelagem matemática da secagem em camada delgada de bagaço de uva fermentado. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 47, n. 6, p. 855-862, jun. 2012. Título em inglês: Mathematical modeling of thin?layer drying of fermented grape pomace. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais; Embrapa Uva e Vinho. |
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16. | | PEREZ, R.; RIOS, J. A. D.; RAMOS, A. M.; MAGALHAES, G.; GONCALVES, E. C. Produtos vegetais minimamente processados: tecnologia e viabilidade. In: ENCONTRO NACIONAL SOBRE PROCESSAMENTO MINIMO DE FRUTAS E HORTALICAS, 2., 2000, Vicosa, MG. Resumos... Vicosa: UFV, 2000. p.61. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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18. | | PIRES, A. M. B.; SILVA, P. S.; NARDELLI, P. M.; GOMES, J. C.; RAMOS, A. M. Caracterização e processamento de cubiu (Solanum sessiloflorum). Revista Ceres, Viçosa, v. 53, n. 307, p. 309-316, maio./jun. 2006. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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Registros recuperados : 39 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
22/03/2018 |
Data da última atualização: |
25/02/2019 |
Autoria: |
DINIZ, F. de A.; RAMOS, A. M.; RABELLO, E. R. G. |
Afiliação: |
Francisco de Assis Diniz, Instituto Nacional de Meteorologia; Andrea Malheiros Ramos, Instituto Nacional de Meteorologia; Expedito Ronald Gomes Rebello, Instituto Nacional de Meteorologia. |
Título: |
Brazilian climate normals for 1981-2010. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 53, n. 2, p. 131-143, Fev. 2018. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Normais climatológicas do Brasil 1981?2010. |
Conteúdo: |
In the last decades, especially since 2000, the natural vulnerability of Earth?s climate system has been a cause of great concern as to the status of global climate change due to the interference of natural and/or anthropic activities. Instituto Nacional de Meteorologia (Inmet), the government body officially responsible for monitoring weather and climate in Brazil, and also a member of the World Meteorological Organization (WMO), is proud to release the new edition of the climate normals for the period of 1981?2010. The new edition aims to analyze and register the climate changes that occurred during the two decades following the previous edition of 1961?1990. For that purpose, Inmet created a working group to prepare and edit these normals, as a basis of knowledge for different spheres of meteorology, aiming to strengthen the study and research of climate variability, as well as the Paris Agreement, which limits global warming to 1.5°C above pre-industrial levels. Finally, the publication intends to offer guidance, information, and assistance to the communities of climate sciences, agribusiness, and public and private institutions, both national and international. Overall, activities related to climate have expanded in practically every sphere of human life, especially in the fields of science and public policies. |
Palavras-Chave: |
Meio-ambiente; Meteorological variables. |
Thesagro: |
Clima; Sociedade. |
Thesaurus NAL: |
Climate; Environment; Society. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/174403/1/Brazilian-climate-normais-for-1981-2010.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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